Chantana

Chantana:
Van fitnessinstructrice naar ook zweminstructrice

Tijdens mijn sollicitatiegesprek voor de functie van fitnessinstructeur werd mij gevraagd of ik ook zwemles wilde geven. Al snel nadat ik in dienst kwam bij Laco, volgde ik dan ook de opleiding zweminstructeur. Nu combineer ik deze twee functies. Tussendoor zit ik af en toe ook achter de receptie of spring ik bij in de horeca. Door die afwisseling vliegen de dagen voorbij.

Sporters motiveren

Als fitnessinstructeur werk je met de gast naar een doel toe, dat is superleuk. Zelf ben ik heel gedreven en het is voor mij een mooie uitdaging dat over te brengen op sporters. Ook als er even geen vooruitgang is of wanneer iemand niet zo’n zin heeft van de bank af te komen.

Juist dan wil ik hen motiveren vol te houden. En het leuke van ons Feel Fit Center vind ik dat het zo toegankelijk is, ook voor mensen die denken dat sporten niets voor hen is.

Altijd blij

Als zweminstructeur geef ik onder andere de les ‘Meer bewegen voor ouderen’. Zo help ik ouderen gezond en flexibel te blijven. Elke week boeken ze vooruitgang en het is heel dankbaar om hen les te geven, ook door hun lieve reacties.
Bij de zwemles vind ik het mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen.
Ze starten in ‘Badje 1’, vaak wat nerveus. Onderweg naar de volgende badjes zie je hun zelfvertrouwen en hun zwemvaardigheid groeien, soms al heel snel.
En het allerleukste, ze zijn altijd blij om je te zien.